Home

Achtergrond 343 x bekeken

Windhoos veroorzaakt schade

Het dak van het varkensbedrijf van Hans en Geertje Bruijning in het Friese Oostermeer stortte in door de windhoos.

De Groningse dorpen Lutjegast, Sebaldeburen en Doezum zijn zondagavond getroffen door deze windhoos. Foto Henk Koster

Telersorganisatie FresQ bracht met hun boot de wereldschokkende uitvinding van het buskruit in beeld in het Varend Corso. Zo’n 100 kilo tomaten en minstens 700 kilo paprika’s werden gebruikt op enkele groenteboten in het corso, dat dit weekeinde de Westlandse wateren opluisterde. Ondanks de fikse regenbuien telde het evenement 260.000 bezoekers. Tijdens de elfde editie maakten ongeveer zestig boten een 70 kilometer lange tocht. Om het jaarlijkse evenement tot een succes te maken zijn ruim vierhonderd vrijwilligers in de weer geweest. Foto ANP

Jan Boer lost in totaal 34 ton schuimaarde, ook wel melasse genoemd, bij het Groningse akkerbouwbedrijf in Blijham van Willem Jager. Jager kocht de grondverbeterende materie via een agentschap uit Nieuwolda. Nu de oogst van het land is wordt op klei circa 15 tot 20 ton per hectare gestrooid. Omdat de fosfaat en stikstof meetellen voor de mineralenboekhouding wordt zorgvuldig gestrooid. Jager verbouwt op 150 hectare onder meer graan, koolzaad en suikerbieten. In totaal heeft hij 400 ton schuimaarde nodig. Foto Koos van der Spek

Gerard Nuyens uit Burgerbrug toont zijn ramlam tijdens de schapeneliteveiling van de 99e Landbouwtentoonstelling Opmeer. Waar vorig jaar geen vee tentoongesteld mocht worden door een MKZ-dreiging, stond het terrein vandaag weer vol met schapen en runderen. Mede-organisator Arjan Bossen was heel tevreden over het verloop van de dag. "Het weer was prima en er stond zelfs een file met bezoekers. Het waren er rond de twaalfduizend. Een topdag voor ons." Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.