Home

Achtergrond 187 x bekeken

Windhoos treft Groningse dorpen

De Groningse dorpen Lutjegast, Sebaldeburen en Doezum zijn gisteravond getroffen door een windhoos.

Er is veel schade aangericht aan boerderijen en schuren. Twee opslagruimten staan op instorten, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. De hevige wind rukte veel pannen van de daken. Bomen raakten ontworteld en belandden op het wegdek. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De windhoos raakte rond zeven uur de grond en raasde honderden meters over de grond verder. Enkele auto's werden meters van de grond getild en schuren omver geblazen. Een kano werd uit het water gerukt en kwam tientallen meters verderop tegen een muur terecht. De politie kreeg tientallen schademeldingen van bewoners. De windhoos vond plaats in een relatief dunbevolkt landbouwgebied.

Tevens is een nog onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Grootegast. De asbest zat verwerkt in de daken die door de windhoos zwaar beschadigd raakten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.