Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Westen: voedselhulp Zimbabwe onmiddellijk hervatten

Een groep van tien westerse landen, waaronder Nederland, doet een dringend beroep op de regering in Zimbabwe om het verbod op voedselhulp onmiddellijk op te heffen.

Anders wacht vijf miljoen Zimbabwanen ernstige hongersnood, meldden diverse Zimbabwaanse media zaterdag.

De landen eisen bovendien dat Zimbabwe ophoudt met het lastigvallen van hulpverleningsorganisaties en dat de veiligheid van hun medewerkers wordt gegarandeerd, zoals ook is afgesproken in de onderhandelingsovereenkomst tussen Zimbabwes politieke partijen.

Sinds de regering begin juni alle humanitaire hulp in de ban deed, zijn meer dan anderhalf miljoen mensen verstoken gebleven van voedselhulp. Gezien de slechte oogst van dit jaar zal het aantal hongersnoodslachtoffers oplopen tot zeker vijf miljoen, voorspelde het internationale Rode Kruis eerder deze week.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    voedselhulp door het westen wordt in Zimbabwe niet op prijs gesteld,ze weten hoe ze de landbouw om zeep moeten helpen,vroeger was het de graanschuur van Afrika,wie zijn volk lief heeft kastijdt haar is het devies van mugabe

Of registreer je om te kunnen reageren.