Home

Achtergrond

Werkloosheid Spanje hoogst in tien jaar

Het aantal geregistreerde werklozen in Spanje is in juli naar het hoogste niveau gestegen in ruim tien jaar.

Vooral in de bouwsector gingen veel banen verloren door de sterk afkoelende Spaanse huizenmarkt. Dat maakte het Spaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

Het aantal werklozen dat in aanmerking komt voor een WW-uitkering steeg in juli met 1,5 procent ofwel 36.492 naar 2,43 miljoen, het hoogste niveau sinds april 1998. In vergelijking met een jaar geleden nam het aantal uitkeringsgerechtigden in Spanje met 23 procent toe, ofwel bijna een half miljoen personen.

Het aantal werkloze bouwvakkers dat in juli een beroep deed op een WW-uitkering nam met 5,4 procent toe. De Spaanse huizenmarkt is ingestort na jaren van sterke prijsstijgingen. Dit, gekoppeld aan de gevolgen van de kredietcrisis en de hoge inflatie, kan volgens economen ertoe leiden dat de Spaanse economie in een recessie belandt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.