Home

Achtergrond 439 x bekeken

Weer schapen op de heide bij Blaricum

Op de heide rond Blaricum loopt vanaf zaterdag weer een kudde schapen. Deze kudde komt in de plaats van de schapen die in juni bij een brand in de schaapskooi in Blaricum omkwamen.

Bij de brand kwamen zestig lammeren en vijftig schapen om het leven. De omgekomen dieren, eigendom van Het Goois Natuurreservaat, vormden een 'bekende' kudde. De schapen waren eerder in het nieuws toen een herder met de kudde in drie weken tijd over de Heuvelrug van Rhenen naar Naarden trok. Over die tocht is een film gemaakt. De tocht was bedoeld om aandacht te vragen voor de versnippering van de Utrechtse Heuvelrug.

Een speciale tent wordt het tijdelijke onderkomen van de kudde. De nieuwe schaapskooi wordt gebouwd en zal in de loop van 2009 klaar zijn.

De nieuwe kudde van ongeveer 125 schapen is een geschenk voor het natuurreservaat van de negen gemeenten van de Gooi- en vechtstreek, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Utrechts Landschap, particulieren en bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.