Home

Achtergrond 2 reacties

Weer rumoer rond verleden Duyvendak

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is "onaangenaam verrast'' door het bericht in De Telegraaf donderdag dat GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak in het verleden als actievoerder aangezet zou hebben tot geweld tegen ambtenaren van haar ministerie.

Duyvendak was in 1985 redacteur van het blad Bluf, dat toen namen en adressen publiceerde van topambtenaren van het ministerie van Economische Zaken. Mensen die actie voerden tegen kernenergie hebben destijds ambtenaren geïntimideerd.

Duyvendak kondigde onlangs aan dat hij deze maand komt met een boek, waarin hij lering trekt uit zijn verleden als actievoerder. Duyvendak, die betrokken was bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken waar geheime stukken over kernenergie werden buitgemaakt, betuigt nu spijt.

Van der Hoeven noemt het oproepen tot geweld "ontoelaatbaar''. Duyvendak zegt al in 1996 zijn betrokkenheid bij de acties te hebben "opgebiecht''. Het GroenLinks-Kamerlid zegt nu al tien dagen achtervolgd te worden door een stroom aan negatieve publiciteit over zijn actieverleden. Het zit hem dwars dat daarbij ook zijn adres is gepubliceerd.

Duyvendak zegt niet betrokken te zijn geweest bij intimidatie of geweld en neemt daar afstand van.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    DJ

    Eind goed, al goed; de kamer is verlost van dit heerschap.

  • no-profile-image

    hendrikus

    dat ze hier nog over praten,wegwezen met die vent

Of registreer je om te kunnen reageren.