Home

Achtergrond 162 x bekeken

Week 34: kuikenmarkt fleurt op

De voorzichtig ingezette verbetering van de markt van kuikenvlees heeft zich deze week (week 34/2008) voortgezet.

Afzet kuikenfilet verbetert licht

De afzet van kuikenfilet lijkt over zijn dieptepunt heen te zijn. De afloop van de vakanties, reclame-acties van enkele supers en ontwikkelingen op de valutamarkt ten gunste van eigen export helpen bij dit herstel. Slachterijen spreken van een lichte verbetering.

Botproducten lopen goed

De afzet van botproducten, vleugels, bouten, poten, blijft goed lopen tegen heel redelijke prijzen.

Vrije prijzen stijgen

Het kuikenaanbod is redelijk in balans met de vraag. Dat weerspiegelt zich ook in de prijzen voor levende kuikens. Daarbij is er vraag uit België. Vanwege ‘krapte’ bij de Belgen stegen op de markt in Kruishoutem de prijzen met 4 cent naar 0,87-0,89 euro. Pluimveebeurs Barneveld kon niet achterblijven, maar is iets terughoudender. Hier stegen de prijzen een cent minder naar 0,86-0,88 euro voor zowel de lichte als zware kuikens.

Basiscontractprijs ongewijzigd

De basiscontractprijs voor week 35/2008 bleef ongewijzigd op 0,765 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.