Home

Achtergrond 204 x bekeken

Week 34: duurdere slachtkip Deinze

Na maanden van muurvaste slachtkippenprijzen is de kleinste wijziging al groot nieuws: Deinze heeft deze week de noteringen voor de slachtkippen met 1 cent verhoogd. NOP en Pluimveebeurs Barneveld laten alles nog bij het oude en daarmee is de kloof met 2007 weer iets groter geworden. In week 34/2008 noteren de bruine slachtkippen op Pluimveebeurs Barneveld nog altijd 8 cent, terwijl deze notering in week 34/2007 met een cent steeg naar 14 cent.

In Duitsland verwacht marktbureau ZMP dat de slachtkippenprijzen vanaf september weer zullen aantrekken als gevolg van een seizoenmatig groeiende vraag. Ook in Duitsland heerst nog altijd grote zomerrust op de slachthennenkippenmarkt, zo meldt ZMP.

Vleeskuikenouderdieren

Hetzelfde verhaal als bij de slachtkippen: Deinze doet er een cent bij, maar NOP en Pluimveebeurs Barneveld laten de noteringen (nog) zitten waar ze zitten. De kloof met 2007 is nu een dubbeltje ten nadele van 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.