Home

Achtergrond 2 reacties

Wasberen geen bedreiging voor landbouw

Het aantal wasberen in Nederland is nog erg klein en er zijn geen aanwijzingen dat dit snel toeneemt.

Wasberen vormen dan ook geen acute bedreiging voor de biodiversiteit, de landbouw of de volksgezondheid in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek dat bureau Alterra in opdracht van het ministerie van Landbouw heeft gedaan.

Vorige maand waarschuwde de stichting AAP dat het toenemend aantal in het wild levende wasberen in Nederland een serieuze bedreiging vormt voor de weidevogels. Zij eten onder meer de eieren van weidevogels.

Volgens Alterra zijn er nu circa tien wasberen in het land. Zij zijn doorgaans afkomstig uit gevangenschap. Het onderzoeksbureau verwacht niet dat het aantal snel groeit. Wel zijn er veel geschikte leefgebieden voor het dier in Nederland. Zonder extra maatregelen zou de wasbeer over vijftien jaar wel vaker kunnen voorkomen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Willem

    Het zijn er natuurlijk veel meer dan tien, maar het moet eerst uit de hand lopen voordat men oog krijgt voor een probleem. De ganzen, wilde zwijnen, muskusratten en roofvogels zijn goede voorbeelden hoe het niet moet!

  • no-profile-image

    hendrikus

    er zijn veel meer dan 10,,,,,,,,,,,,,dus schieten

Of registreer je om te kunnen reageren.