Home

Achtergrond 174 x bekeken

'Vraag naar personeel blijft dalen'

De vraag naar personeel in Nederland blijft dalen als gevolg van de huidige economische onrust.

"Er lijkt een omslagpunt bereikt waarbij de economische onzekerheid nu echt voelbaar wordt op de arbeidsmarkt,'' aldus directeur Diana Krieger van banensite Monsterboard.nl.

Het aanbod van vacatures daalt al drie achtereenvolgende maanden gestaag, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Monster Employment Index die maandelijks de online arbeidsmarkt meet. In juli is de vraag naar personeel in Nederland gedaald met negen punten en kwam uit op 194. Dit is drie punten lager dan dezelfde maand een jaar eerder.

De afname van de vacatures was in alle sectoren merkbaar. De grootste daling liet zich zien in de sector onderzoek en ontwikkeling. Hier daalde de index met vijftig punten naar 136 en kwam uit op 62 punten onder het niveau van vorig jaar.

Voor het samenstellen van de barometer worden ruim driehonderd banen- en bedrijfswebsites geraadpleegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.