Home

Achtergrond 3 reacties

Vooral quotumhandel op leasemarkt trekt aan

De handel in melkquotum trekt vooral op de leasmarkt aan.

Koopcontracten voor melkquotum worden nog maar mondjesmaat afgesloten, vooral als het gaat om quotum met grond.

Dit blijkt uit cijfers die het Productschap Zuivel heeft gepubliceerd over het aantal geregistreerde transacties voor melkquotum in de maand juli.

Voor grond met quotum zijn vorige maand maar vijf transacties geregistreerd. Gemiddeld ging het daarbij om 72.000 kilo quotum. De totale verhandelde hoeveelheid quotum met grond (359.000 kilo) bedroeg maar ruim 10 procent van de verhandelde hoeveelheid in juli 2007.

Bij de overdracht van quotum zonder grond liepen de zaken beter. Hierbij werd in een kleine driehonderd transacties ruim 11 miljoen kilo verkocht, tegen juli vorig jaar bijna 23 miljoen kilo in een kleine 700 transacties.

Van leasemelk werd bijna 6 miljoen kilo verhandeld via 139 overeenkomsten, tegen vorig jaar ruim 5 miljoen kilo via 126 overeenkomsten.
Dat ondanks de slapte op de quotummarkt vorige week toch een korte opleving en een prijs-piekje werd genoteerd, komt waarschijnlijk doordat niet alle transacties uit juli, ook in juli werden geregistreerd.

Het lijkt er sterk op dat de tijdelijke drukte op de quotummarkt al weer voorbij is. De grote quotummmakelaars slaagden er tussen donderdag- en maandagmiddag geen van allen in een nieuwe notering neer te zetten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sofamelker

  kan beter nog superheffing betalen dan kopen of leasen.
  als melkprijs wat verder daalt stort de quotumhandel helemaal in elkaar

 • no-profile-image

  Klaar voor de toekomst

  Laten we dat hopen, hoe sneller hoe beter. We moeten aansluiting vinden en behouden op de wereldmarkt.

 • no-profile-image

  boer met

  Mee eens, alleen maar werken voor de beurs van anderen kan ik altijd nog. Degenen die in de wurggreep van een nieuwe stal met te weinig quotum zitten, die zullen jammer genoeg wel moeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.