Home

Achtergrond

Visbureau: Nederlanders moeten meer vis eten

Nederlanders eten nog geen twee keer per maand vis.

Veel te weinig, vindt het Nederlands Visbureau. Met de nieuwe campagne 'Van vis krijg je nooit genoeg' wil het visbureau mensen verleiden om minstens twee keer per week vis te eten. De aftrap werd vandaag in Urk gegeven.

Hoewel Nederlanders volgens het bureau nog steeds te weinig vis eten, stijgt de visconsumptie wel. In het eerste halfjaar van 2008 is 3 procent meer verse vis gegeten ten opzichte van vorig jaar. Kant-en-klare visproducten, gerookte vis en pangasius deden het erg goed. "Mensen gaan meer vis eten, maar kiezen wel voor goedkopere soorten als pangasius'', zei Arjen van der Sande van onderzoeksbureau GfK Panel Services.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.