Home

Achtergrond 148 x bekeken

Vertrouwen in Europese economie blijft dalen

Consumenten en producenten in de Europese Unie zijn in augustus opnieuw somberder geworden over de economie.

De index die het vertrouwen weergeeft daalde voor de gehele EU met 1,9 punten naar 86,9. In de eurozone ging het cijfer met 0,7 punten omlaag naar 88,8. Dat maakte de Europese Commissie vrijdag bekend.

De daling is niet zo scherp als in juli, toen de index voor alle EU-landen met 5,8 punten omlaag dook. Voor de eurozone was de daling in juli 5,3 punten.

De index staat met de daling in augustus voor de vijfde achtereenvolgende maand onder het langetermijngemiddelde van 100 punten. Bovendien staat de index nu ook lager dan analisten hadden verwacht. Die hadden voor de eurozone in augustus gerekend op een stand van 89,1.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.