Home

Achtergrond

'Verkoop Purac-fabriek vrijwel rond'

De directie van voedingsconcern CSM denkt de verkoop van de Purac-fabriek in Ter Apelkanaal volgende maand te kunnen afronden.

Avebe neemt dan de productie voor onbepaalde tijd over. De 70 werknemers kunnen aanblijven, mits er over de arbeidsvoorwaarden overeenstemming bereikt wordt. Zo zijn de salarissen bij Purac ietwat hoger en is er een verschil in de pensioenregeling. FNV Bondgenoten verwacht echter niet dat dit problemen oplevert.

De vakbond denkt dat de ondernemingsraden van beide bedrijven de overname binnenkort zullen goedkeuren. Aardappelzetmeelconcern Avebe stootte de melkzuurfabriek 6 jaar geleden af.

De deal verschaft CSM, wereldmarktleider in bakkerijproducten, ruimte de productie naar voordeliger locaties te brengen terwijl Avebe haar tweede locatie voor dochter eiwit-dochter Solanic gevonden heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.