Home

Achtergrond

Verkeersofficier wil af van fietsend bellen

Mobiel bellen op de fiets zou verboden moeten worden. Dat zegt verkeersofficier van justitie Koos Spee vandaag in het AD.

Niet alleen in de auto maar ook op de fiets is bellen gevaarlijk, vindt Spee, die benadrukt dat het aan de politiek is een besluit te nemen over een eventueel verbod.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer wees vorig jaar zo'n verbod af. Deskundigen van zijn ministerie stelden dat in het slechtste geval een dode per jaar valt door mobiel bellen op de fiets. Ook Eurlings voorgangster Karla Peijs wilde het gebruik van gsm's door fietsers niet verbieden.

Volgens Spee is het "duidelijk dat de concentratie van fietsers wordt verstoord als ze bellen'', zegt hij in het AD. "Natuurlijk hebben ze een eigen verantwoordelijkheid, maar als je het mij vraagt moet je ook bellen op de fiets verbieden. Deelname aan het verkeer is een serieuze aangelegenheid, of je nou in de auto of op de fiets zit.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.