Home

Achtergrond laatste update:18 apr 2012

Verhagen erg bezorgd over besluit Rusland

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is erg bezorgd over het besluit van de Russische president Dmitri Medvedev om over te gaan tot erkenning van de onafhankelijkheid van de Georgische regio's Abchazië en Zuid-Ossetië.

De bewindsman heeft dat dinsdag gezegd in een reactie op het besluit hiertoe van Moskou eerder op de dag. "Voor Nederland blijft de territoriale integriteit van Georgië binnen de internationale en ook de door Rusland erkende grenzen, uitgangspunt voor een oplossing van deze crisis'', aldus Verhagen. Volgens hem brengt de eenzijdige erkenning door Rusland van deze regio's die niet dichterbij.

De ontwikkeling wordt maandag besproken op de Europese top. Verhagen hecht daaraan, omdat de EU hierin een gezamenlijke reactie moet bepalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.