Home

Achtergrond 301 x bekeken 11 reacties

Verburg met AID de lucht in

Landbouwminister Gerda Verburg gaat in september met de Algemene Inspectiedienst (AID) mee om vanuit de lucht controles uit te voeren.

Dat meldt de website Blikopnieuws.nl. Samen met Waterschap Brabantse Delta en Waterschap De Dommel conroleert de AID vanuit de lucht op juist gebruik van mest en gewasbeschermingsmiddelen en afvalwaterlozing.

Deze controles zijn een vervolg van luchtcontroles in het voorjaar waar minister Verburg ook al deel uitmaakte van het controleteam. Haar bezoek staat nu in het teken van samenwerking tussen diverse handhavende instanties en vakgebied overschrijdend werken.

Bekijk een fotoreportage van een luchtcontrole van vorig jaar door de AID op Boerderij.nl

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rene vermunt

  Hoe kan je nou zien vanuit de lucht dat je met een illegaal middel spuit ?
  Als jij het weet mag je het zeggen Gerda.

 • no-profile-image

  een bezorgde burger

  Een uurtje in een helikopter schijnt een flinke milieubelasting te zijn. Laat staan vele uurtjes! Deze dus aan de grond houden is de eerste milieuwinst! Als het geld en de tijd dat hiervoor wordt gebruikt nou eens werd gebruikt voor deugdelijke, praktische en uitvoerbare regelgeving, dan zouden direct ook minder zinloze controles nodig zijn. Maar ja, dan zijn er ook minder AID-ers nodig. En ja, wat moeten die dan doen hè?

 • no-profile-image

  engel

  even wat uitleg waarom ik de titel waardeer.
  MET WELKE PET VLIEGT ZE, VOOR LANDBOUW? OF MOET HET ALLEMAAL NATUUR WORDEN, OF KEURT ZE HET VOEDSEL, ik vindt dat het niet meer kan om ministerte zijn met drie petten, landbouw zo langzaam verjaagd door natuurplannen, voedsel moet van vreemde landen gaan komen daardoor.
  welke pet zal ze opzetten???

 • no-profile-image

  engel

  goede titel heeft dit artikel, zal het even herhalen en het daarbij laten, van mij mag het dus
  Verburg met AID de lucht in

  zit al te genieten van de knal die dat zal geven.

 • no-profile-image

  boer

  Waartom nou inspecteren? Dat roept bij mij argwaan op. Een slechte zaak, als je minister bent en je eigen mensen niet vertrouwt. Mijn vraag is ook, met welke pet gaat Gerda de lucht in? Ik vertrouw de Aid niet, het is zo gemakkelijk, om met een vinger naar iemand te wijzen, en veel beroerder nog is, dat daardoor het beleid van de landbouw wordt bepaald en gemeten en aangepast. Als je de boerengrond niet meer vanuit een auto kan controleren, ga de lucht ervoor in, geeft niet, de boer betaald er immers wel voor.

 • no-profile-image

  gli

  Laat ze maar gaan. Iedereen moet zich aan de wet houden. Als je niks te verbergen hebt mag zelfs een minister komen controleren; graag zelfs. Leuk zelfs. Niet dat ik het met alle gedoe eens ben. Beslist niet! Maar we hebben een Staten-Generaal! Daar moeten we zijn om de zaken/eisen bij te stellen. Laten we niet vervallen in een anarchistische ontwikkeling. Dan zijn we echt heel ver van huis. Eer een ambtenaar in een gareel komt te lopen zoals het in de ondernemerswereld toegaat (en behoort te gaan!) dat zullen we geen van allen ooit (let wel: ooit!!!) meemaken! Dus mijn conclusie is: als je aan de ambtenaren bent overgeleverd ben je dom af wat betreft tijd van afwerking/uitwerking van het gevraagde.
  Een hint voor de volksvertegenwoordiging: zet de ambtenarenwereld eens op scherp. Dat het geen maanden en soms jaren duurt wat in enkele weken behoort te worden afgewerkt. Er moet veel, nogmaals: veel meer gedelegeerd te worden aan lager geplaatste ambtenaren, die achteraf worden gecontroleerd op hun functioneren/beslissingen i.p.v. dat er 2, 3, of nog veel meer superieuren hun goedkeuring geven. Gevolg: Alles duurt 10 tot 20 maal zolang als het in de ondernemerswereld toegaat.
  Bah! Op die manier krijg je een hekel aan de democratie!

 • no-profile-image

  gert

  ze is vast in de wolken

 • no-profile-image

  dirk

  Kunnen ze niet beter in de tweede kamer gaan controleren op in verleden en heden gedane feiten in plaats van weer het buiten gebied in te trekken.

 • no-profile-image

  gert

  kijk ook even bij de riooloverstorten

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik hoop de ze er letterlijk wat van opsteekt, veel frisse lucht op doet, en eindelijk met haar hoofd helder wordt en de wolken daarin gaan verdwijnen.
  Ze is in potentie een sterk leidster en daarin respecteer ik haar dan ook.
  Soms zit ze aan de verkeerde kant van de lijn, en laat ze zich wel erg vaak domme dingen voorkauwen, door een klein club van dwaze lobiesten en zogenaamde belangenbehatigers.
  Hoe vreemd was het te horen dat ze de chloorkip wel naar Nedrland wilde halen uit het dramatische Amerika. Hoe ze de chinesen wel even adviseerde om veel melk te gaan drinken terwijl de meerderhied daar lactose intolerantie heeft. En hoe alles mega moet en het toverwoord marktwerking werd.
  Ik hoop dat ze van boven ziet dat er geen echte grenzen zijn en dat het wegkappen van een regenwoud direct invloed heeft op het leven in nederland.
  Mat andere woorden, en om het kort te houden, erg veel wijsheid toegewenst!!!

 • no-profile-image

  Boerenverstand

  Friesland is nog mooier van uit de lucht dan Brabant met erg veel water.Jammer dat er zoveel rijn water wordt binnen gelaten bij Lemmer in de zomer.
  Niet te zien van uit de lucht wel een feit dat het niet zuiver is.Een riooloverstort is ook zo iets als een gedoogbeleid van wege de centen.
  En dan maar zoeken bij boeren of er iets te vinden is.AID is de afkorting voor Altijd In Draf blijkbaar blijkbaar is men moe en nu gaan ze vliegen met de minister.Waar is de dialoog over de Haagse wetten waarbij de natuurwetten met voeten worden getreden.Wormen gaan door het mestbeleid massaal dood in het voorjaar zodat weidevogels verhongeren.Koeien mogen niet meer uit de boerensloot drinken van wege de vervuiling boer is verandwoordelijk voor de drinkwaterkwaliteit ook nabij riooloverstorten.En dan vinden we het vreemd dat de weerstand van vee en mensen zo achter uitgaat.De grootste vervuiler is de overheid zelf alleen die betalen geen boetes of worden op de subsidie gekort.Nou misschien geniet de minister wel van deze vlucht met AID.
  Via de krant met een leuke foto verlaag je boeren tot knaagdieren waar op gejaagt mag worden van uit de lucht.Geeft toch altijd weer stress en gedoe over vaak niks.LNV heeft iets dierlijks Dit is nu eenmaal het tijdperk van Big Brother en geeft ook veel werkgelegenheid of de keerzijde dat er zoveel boeren stoppen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.