Home

Achtergrond 254 x bekeken

Veel buren blij met buren

Veel Nederlanders zijn te spreken over hun buren.

Twee derde beschouwt de buren als kennissen waar ze goed mee door één deur kunnen. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Oranje Fonds en het AD lieten uitvoeren onder bijna vierduizend Nederlanders en waarvan de krant de resultaten vandaag publiceerde.

Zo'n 20 procent van de ondervraagden ziet de buren als goede vrienden. Het uitwisselen van sleutels gebeurt vaker bij oudere mensen. Van de 55-plussers hebben vier op de tien een sleutel bij de buren liggen. Bij mensen tussen de 18 en 35 is dat slechts 16 procent.
Irritaties zijn er uiteraard ook. Drie van de tien ondervraagden ergert zich wel eens aan de buren. In verreweg de meeste gevallen gaat het dan om geluidsoverlast.

Het Oranje Fonds is een van de organisatoren van Burendag, die zaterdag 20 september plaatsvindt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.