Home

Achtergrond

Varend Corso Westland trekt 260.000 bezoekers

Het varend Corso Westland heeft afgelopen weekeinde, ondanks een regenachtige afsluiting op zondag, 260.000 bezoekers getrokken, ongeveer evenveel als vorig jaar.

Vrijdag en zaterdag scheen een groot gedeelte van de dag de zon, de laatste dag werd het corso met regenjas en paraplu bekeken. Hoewel vooraf werd gehoopt op een bezoekersrecord is directeur Kees Mostert 'zeer tevreden'. Hij spreekt in het AD zelfs van 'het mooiste corso tot nu toe'. De uitslagen van de enquête worden deze week verwacht. Vorig jaar scoorde het Varend Corso gemiddeld een 8,2.

Op de tweede dag zijn de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde boten. Winnaar van de categorie 'Niet-commerciële corsoboten' was dorpskern Kwintsheul en de prijs in de categorie 'Commerciële deelnemers' ging naar Horticoop uit Bleiswijk. De publieksprijs ging ook naar Kwintsheul. De originaliteitsprijs was voor Van der Arend Tuinbouw Techniek met de boot Perpetuum mobilae.

Bekijk hier een fotoreportage van het Varend Corso in het Westland

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.