Home

Achtergrond 233 x bekeken

Van Grunsven opent veertig ANKY-winkels in China

Anky van Grunsven komt ook zakelijk steeds steviger in het zadel te zitten. Na haar derde olympische gouden medaille stort de amazone uit het Brabantse Erp zich nu op de kledingmarkt in China.

Onder de naam ANKY wil Van Grunsven veertig kledingwinkels in China openen. Ludy Swinkels heeft dat in de EO-talkshow Knevel & Van den Brink bekendgemaakt.

Swinkels is directeur van The Tackfactory waar Anky van Grunsven en haar man Sjef Janssen samen eigenaar van zijn. Van Grunsven voert al tien jaar een eigen kledinglijn die vooral is toegespitst op de ruitersport. "We leveren kleding onder de merknaam Anky Technical Casuals aan distributeurs in 29 landen."

Het bedrijf staat op hetzelfde terrein in Erp als de stallen van Van Grunsven. Van daaruit zorgen negen medewerkers van The Tackfactory dat deze landen worden bevoorraad. Swinkels benadrukt dat de ruiter niet alleen haar naam aan de kleding heeft gegeven, maar zich ook nadrukkelijk met het ontwerp en de samenstelling van de collectie bemoeit.

Omzetcijfers wil de directeur niet geven, wel meldt hij een omzettoename van 20 procent in 2007 vergeleken met een jaar eerder. Tot nu toe hing de Anky-kleding in de rekken van de reguliere ruitersportwinkels. Daar lijkt in China een verandering in te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.