Home

Achtergrond 157 x bekeken

VTA-aardappeltelers scoren boven CBS-gemiddelde

VTA-aardappeltelers scoren met hun hectare-opbrengst boven het landelijk gemiddelde.

Dat concludeert de Verenigde Telers Akkerbouw na de proefrooiing die medio augustus werd gehouden. "Onze leden, samen goed voor 40 procent van het consumptieaardappelareaal, presteerden de afgelopen jaren boven het door het CBS berekende landelijk gemiddelde", zegt Meeuw de Bruijne, voorzitter van de handelscommissie van VTA. "Dat betekent dat de betere telers aan de VTA zijn verbonden òf dat VTA-telers op de betere gronden telen."

De gemiddelde aardappelopbrengst van komt dit seizoen uit op ruim 48 ton per hectare. De uitkomst is 2 ton hoger dan vorig jaar. Gezien de huidige stand van het gewas wordt wel minder nagroei verwacht. In combinatie met het kleinere areaal wordt de oogst waarschijnlijk niet groter dan in 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.