Home

Achtergrond

VS zien eerste tekenen terugtrekking Rusland

Rusland is volgens de Verenigde Staten de troepen uit Georgië aan het terugtrekken.

Het proces verloopt echter veel te langzaam, aldus een woordvoerder van het Witte Huis woensdag. "We zien de eerste tekenen van terugtrekking. Het is echter nog niet significant en moet toenemen'', aldus de woordvoerder.

Rusland zei enkele dagen geleden, na het overeenkomen van een vredesakkoord met Georgië, te zijn begonnen met het terugtrekken van de troepen. De VS, Georgië en internationale waarnemers zeiden daar tot nu niets van te merken.

Rusland zei uiterlijk vrijdag de troepen volgens de afspraken van het akkoord terug te trekken naar de posities die zij innamen voor het conflict escaleerde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.