Home

Achtergrond

Univeg en Rewe breiden contractteelt uit

De Belgische agf-leverancier Univeg breidt de strategische samenwerking met de Duitse winkelketen Rewe uit.

Na proeven met contractteelt in Italië en Spanje voor producten als aardbeien, paprika en druiven is overeengekomen de contractteelt verder uit te breiden. Rewe ziet grote voordelen aan deze verticale ketensamenwerking omdat het product kwalitatief van betere kwaliteit is. Ook kan de keten zo grip krijgen op een duurzame teelt en zich daarmee afficheren.

Na de bekendmaking van de samenwerking, stellen andere bronnen dat Rewe hiermee meer leveringszekerheid krijgt. Algemeen wordt aangenomen dat in de toekomst door een stijgende internationale vraag Europese afnemers moeilijker aan product zullen komen. Dat stelde topman Hein Deprez van Univeg recent op een internationale groente en fruitcongres.

Of registreer je om te kunnen reageren.