Home

Achtergrond

Uitstel voor handelsmissie Georgië

Een geplande handelsmissie van Nederlandse bedrijven naar Georgië wordt uitgesteld, vanwege de nasleep van het gewapende conflict tussen Rusland en Georgië.

Dat heeft organisator Holland Trade Support vandaag gezegd. De missie, waaraan in ieder geval drie bedrijven uit de agro-industrie deelnemen, was gepland voor halverwege september en zal nu in de tweede helft van november worden georganiseerd.

"De Georgiërs willen de Nederlanders gastvrij kunnen ontvangen, maar dat is moeilijk nu hun hoofd naar andere zaken staat'', zegt Maurice Kerens van Holland Trade Support. "Bovendien geldt er een negatief reisadvies voor de regio.'' Kerens gaat ervan uit dat de situatie tegen die tijd stabieler is. "De Georgiërs willen graag door en hebben de handel hard nodig.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.