Home

Achtergrond

Tweede Corsodag eindigt in de regen

Het Varend Corso Westland heeft gisteren de tweede routedag, de Westlanddag, in miezerige regen afgesloten.

Duizenden toeschouwers lieten zich echter door het weer niet afschrikken en kwamen massaal op het Westlands spektakel af, aldus de organisatie.

Zestig boten versierd met meer dan 120.000 bloemen, 100 kilo tomaten, 700 kilo paprika's en vele andere groente-, fruit- en plantensoorten, begonnen vrijdag aan hun tocht door het Westland. De elfde editie van dit varend corso heeft het thema 'werelds'. Gisteren legden de schepen een route van 22 kilometer af. De tweede corsodag eindigde met een spetterend vuurwerk.

Op de tweede dag zijn ook de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde boten. Winnaar van de categorie 'Niet-commerciële corsoboten' is dorpskern Kwintsheul en de prijs in de categorie 'Commerciële deelnemers' was voor Horticoop uit Bleiswijk. De publieksprijs ging ook naar Kwintsheul. De originaliteitsprijs was voor Van der Arend Tuinbouw Techniek met de boot Perpetuum mobilae.

Vandaag is de laatste dag van het corso. De parade met versierde boten vaart dan de Delflandroute via Schipluiden, Den Hoorn, Delft en Rijswijk naar Honselersdijk.

Bij het jaarlijkse evenement zijn zo'n vierhonderd vrijwilligers betrokken, bijvoorbeeld als schipper, figurant, bloemensteker of cateraar. De producten waarmee de schepen zijn opgetuigd zijn allemaal in het Westland geteeld.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.