Home

Achtergrond 242 x bekeken 3 reacties

Twee op drie rozen komen uit buitenland

Bijna twee op de drie rozen die bij FloraHolland worden verhandeld, komen uit het buitenland.

Qua omzetaandeel is de importroos hard op weg naar de 50 procent, zo meldt de veiling desgevraagd. In de eerste zeven maanden van dit jaar bepaalde import 43 procent van de totale rozenomzet op FloraHolland. De veiling verwacht dat buitenlandse rozen binnen twee tot drie jaar de helft van de totale rozenomzet zullen bepalen.

Kleinbloemige rozen uit het buitenland maken inmiddels zowel qua omzet als stuks 97 procent uit van de totale aanvoer van dit product.

Andere stijger in de buitenlandse aanvoer is zantedeschia. De buitenlandse zantedeschia bepaalt 25 procent van de totale omzet zantedeschia. In aantal stuks gaat het om 35 procent.

Van de kamerplanten komt 4 procent van de omzet uit het buitenland. In stuks is dit 5,5 procent. Bij tuinplanten komt 10 procent van de omzet en eenzelfde percentage aantal stuks van buiten Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kippenboer

  "Twee op de drie rozen komen uit het buitenland"
  Ja, en een slechte kwaliteit dat ze hebben! Ik hoef ze niet meer. Ze staan een paar dagen, en laten dan de kopjes hangen zonder uit te komen!

 • no-profile-image

  Cornelis

  Ik ben een oud trosanjerteler en heb zo het vermoeden dat de rozenteelt dezelfde weg opgaat als de anjerteelt. Rozen telers hebben heel lang het idee gehad dat niemand het zo goed kon als zij. Hoe triest het ook is dat is niet zo. De tijd haalt deze telers razend snel in. Nog meer licht hangen heeft geen zin meer .Als zelfs onze agrarische bank met een kuubsprijs van 45 euricent rekening houdt dan zegt dat genoeg.Aan de kwaliteit zal het niet liggen maar daar alleen mee redt je het echt niet.

 • no-profile-image

  paul

  er zijn Nederlandse tuinders die er in het buitenland een bedrijf bij hebben. Valt dit er ook onder ?

Of registreer je om te kunnen reageren.