Home

Achtergrond

Twaalf doden door voedselbacterie in Canada

In Canada zijn waarschijnlijk 12 mensen overleden door de aanwezigheid van voedselbacterie listeria in vlees.

Het betreft vleeswaren uit een fabriek in Toronto van Maple Leaf Foods. De mensen overleden enige tijd na het nuttigen van voorbereide sandwiches. Maple Leaf Foods stelde in 6 dagen tijd 3 recalls in, wat het bedrijf naar eigen zeggen 20 miljoen Canadese dollars kost (13 miljoen euro).

Eerst betrof het alleen vlees voor sandwiches, later ook de ruim 220 andere producten die ze produceert. De Canadian Food Inspection Agency stelde listeria vast bij braadworst, kalkoen, ham en cornedbeef.

De overige 22 fabrieken van het concern zijn vermoedelijk niet besmet maar worden momenteel doorgelicht wat betreft de veiligheidsprocedures. Het totale aantal doden is lastig vast te stellen aangezien slachtoffers reeds een zwak immuunsysteem hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.