Home

Achtergrond 170 x bekeken

Truckers tanken vaker over de grens

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs tanken vaker over de grens in België, sinds de accijnsverhoging op diesel.

Volgens transportorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben de truckers met een tankpas van die organisatie in de eerste zeven maanden al 8 miljoen liter extra in België getankt. "In juli zagen we zelfs een verdubbeling van de stijging'', aldus een woordvoerder.

In juli verhoogde de overheid de accijns op diesel met 3 cent per liter. "Na de invoering van de verhoogde dieselaccijns werd er 2 miljoen liter extra getankt. Ook voor augustus lijkt het erop dat we dat gaan halen.''

De tankpashouders van TLN vertegenwoordigen volgens de woordvoerder ongeveer een vijfde deel van de grootzakelijke gebruikers in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.