Home

Achtergrond

Trekker muurvast in de modder

De trekker van melkveehouder Jentsje Greijdanus uit het Friese Akkrum staat sinds vrijdagmorgen muurvast in het land.

Greijdanus was op weg om gras te halen voor de koeien toen hij vast kwam te zitten. De trekker en ladewagen uit het land trekken is voor hem geen optie. ”Je vernielt meer dan je ermee wint, ik wacht wel tot het wat droger is.” Tot die tijd moeten de koeien het met kuilvoer doen. Foto Alex J. de Haan

Tussen de koeien en de trekkers op het land van boer Martijn van Raaij uit de serie Boer zoekt Vrouw, wordt de kledinglijn van Carola van Benthum geshowd. Boer Martijn koos in de serie voor Marlies van Zeeland. Ook Marlies showde in Overloon een kledinglijn, maar dan voor kinderen. De kleding van het nieuwe merk Koe&Boe is vanaf november te koop. De kinderkleding heeft een stoere uitstraling en kan tegen een stootje. Op de kleren staan leerzame weetjes over het platteland en plaatjes van de koeien van Martijn. Foto John Claessens

Het Spaanse San Sebastián de los Reyes viert zijn jaarlijkse festival met stierengevechten en stierenrun. Bij de eerste run zijn zondag zestien renners gewond geraakt. Lichtgewond weliswaar, meldt persbureau EPA. Foto ANP

De tekst op het billboard in het Oostflakkeese Achthuizen spreekt duidelijke taal. Terwijl de provincie Zuid-Holland op zoek is naar alternatieve vestigingsplaatsen van 400 hectare voor uitgekochte glastuinders in onder andere het Westland, maakt de bevolking van Oostflakkee zich sterk om de dreigende komst van kassen te weren. Zaterdag werd het protest kracht bijgezet door een aantal wandelaars, die tijdens de Omloop van Goeree-Overflakkee een T-shirt droegen met de tekst: Kassen Nee Oostflakkee. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor het plan om dit Zuidhollandse landschap op te offeren voor de glastuinbouw. Foto Clement Mol

Achthuizen – Wout Mourik uit Ooltgensplaat heeft zijn nichtjes Janneke en Annemarie Gebraad gevraagd hem bij te staan bij het wieden van onkruid in een perceel witlofpennen van akkerbouwer Geertjan van Kempen uit Achthuizen. Negen van de tien keer wordt onkruid chemisch aangepakt, maar deze akkerbouwer geeft de voorkeur aan handmatig verwijderen. De pennen worden naar verwachting in oktober gerooid. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.