Home

Achtergrond 197 x bekeken 1 reactie

Tractorbouwer Deere waarschuwt voor lagere winst

's Werelds grootste fabrikant van landbouwmachines Deere & Co heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst geboekt van 575,2 miljoen dollar.

Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het Amerikaanse bedrijf waarschuwde vandaag dat de hogere grondstoffenprijzen de winst in het vierde kwartaal onder druk zullen zetten.

De omzet in de periode tot en met juli steeg met 17 procent naar 7,74 miljard dollar. De winst per aandeel valt iets lager uit dan verwacht, maar de omzet overtreft de prognoses van analisten. Het concern rekent voor het vierde kwartaal op een nettowinst van 425 miljoen dollar.

Deere boekte in het afgelopen kwartaal fors meer winst bij zijn onderdeel dat landbouwmachines maakt, zoals combines en tractors. De wereldwijde vraag naar landbouwmachines is sterk toegenomen, dankzij de gestegen voedselprijzen en de grote vraag naar biobrandstoffen. Bij de divisie voor machines voor de bosbouw en de bouwsector ging de omzet omlaag, onder meer door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het ijzer is duur

Of registreer je om te kunnen reageren.