Home

Achtergrond

'Traceerbaarheid groente en fruit moet beter'

De traceerbaarheid van de telers bij QS-gecertificeerd groente en fruit moet nog worden verbeterd.

Dat vindt de QS-organistie zelf na een steekproef. De Duitse ketenbeheerder stelde vast dat de in totaal 19 telers bij die test op één na binnen de normtijden konden worden opgespoord. Maar de gemiddelde traceertijd ('reactietijd') van ruim 9 uur is desondanks voor verbetering vatbaar, meent Hermann-Josef Nienhoff, zakelijk leider van de QS Qualität und Sicherheit in Bonn.

Daarom zullen samen met de deelnemende bedrijven op dat gebied initiatieven worden ontwikkeld. De test omvatte diverse producten, waaronder appelen, aardbeien en broccoli, die door QS werden aangekocht in de detailhandel.

Of registreer je om te kunnen reageren.