Home

Achtergrond 198 x bekeken

'Topvrouw Al-Qaeda' voor de rechter in VS

Een Pakistaanse vrouwelijke wetenschapper die verdacht wordt van banden met de leiding van al-Qaeda, verschijnt dinsdag in New York voor een rechter.

De 36-jarige Aafia Siddiqui wordt verdacht van poging tot moord op Amerikaanse agenten, aldus de BBC.

Afghaanse veiligheidsagenten pakten haar op 17 juli in de Afghaanse provincie Ghazni op. Maar haar familie en mensenrechtenorganisaties zeggen dat Siddiqui, moeder van drie kinderen, toen al vijf jaar had vastgezeten in geheime Amerikaanse detentiecentra.

Familie van Siddiqui zegt dat ze in 2003 verdween tijdens een bezoek aan de VS. Volgens de Amerikanen was ze getrouwd met de neef van Khalid Sheikh Mohammed, het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001 op New York en Washington.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.