Home

Achtergrond 279 x bekeken

Tienjarige matador mag de arena niet in

De autoriteiten in het zuid-Franse Arles hebben gisteravond een stokje gestoken voor het optreden van de tienjarige matador Michelito in de arena.

De Mexicaans-Franse jongen, die in Mexico sinds zijn zesde zestig stieren heeft gedood, reageerde teleurgesteld. "Het is alsof je een kind verbiedt een partijtje voetbal te spelen'', zei Michelito, die voluit Michel Lagravere Peniche heet.

Michelito zou het in Arles tegen kalveren moeten opnemen. Hoewel de dieren niet zouden worden gedood, verzocht de Ant-corrida Alliance, een organisatie tegen stierenvechten, de autoriteiten het gevecht te verbieden. De Anti-corrida Alliance stelde dat de jongen het risico liep gewond te raken en dat de arbeidswetten voor minderjarigen zouden worden overtreden.

Enkele uren voordat het gevecht zou plaatsvinden kreeg Michelito te horen dat zijn optreden niet doorging. Volgens de Franse autoriteiten voldeed de arena niet aan de veiligheidseisen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.