Home

Achtergrond 372 x bekeken 25 reacties

Thieme in geweer tegen nachtkijkers bij jacht

De provincie Gelderland overtreedt een beschikking van de Benelux door nachtkijkers toe te staan bij de jacht op wilde zwijnen op de Veluwe.

Dat schrijft Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in schriftelijke vragen aan minister Gerda Verburg (Landbouw) en minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie).

Gebruik van zogeheten restlichtversterkers verkleint volgens de provincie de kans op een niet direct dodelijk schot. Ook kan het de periode van afschot verkorten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Heel goed PVDD. Weg met dat geknal. Heb eens respect voor in het wild levende dieren. Is dit wilbeheer??? laat me niet lachen. Dure zakenlui zitten daar voor hun pleziertje wat op dieren te knallen en omdat ze bijna niet meer kunnen zien van het zuipen, moeten ze nachtkijkers hebben. Of zijn die jagers toch gewoon GLUURDERS?? Het zou me zelfs niet verbazen. wqeet het eigenlijk best zeker. Dus Marianne: Ook dit gaan we winnen. we winnen trouwens steeds meer en andere partijen worden steeds nerveuzer. Ze nemen ook steeds meer dingen over. Over een paar jaar krijgen we afschotvegunningen voor de heren zelf, dat kan leuk worden. Ik wil het eerst......

 • no-profile-image

  janzondervrees

  En weer wordt er een hoop geld verpild aan een nutteloos onderwerp.
  Al die milieu en natuurclubs.....
  Weg er mee !!!
  Subsidietrekkers.
  Uiteindelijk wordt die Thieme ook door mijn belastinggeld meebetaald.
  En dat vind ik heel erg.
  Laat ze maar naar Siberië vertrekken, er is nog genoeg te doen voor haar, en haar volgelingen.

 • no-profile-image

  piet

  Mensen zoals boer Cees, die bedoel ik nu met instinct. Dat soort, dat niveau. Wij niets hebben bereikt?? Door ons toedoen zijn andere politieke partijen 100% gekeerd in hun opvattingen tov dieren. En dat hebben de boerkes en jagers gemerkt. Maar dit is pas het begin. we gaan nog veel verder en roeien alle jagers uit. Met diep schaamrood zullen zij hun speeltuinen moeten verlaten, het geknal wordt niet meer geaccepteerd. en boeren, die hun land nog aan die malloten verpachten, verdienen niet meer dan ter plekke failliet te gaan

 • no-profile-image

  hijgend hert

  Steeds meer mensen die voorheen op groen niks van femmie stemden, zien
  nu ook eindelijk in, dat je voor echte dierenbescherming bij de P.v.d.D. moet zijn!
  Dat vindt hijgend hert reuze fijn.
  De Pv.d.D. staat nu al constant op 3 zetels in de peilingen.
  Nou Hertog Jan en Piet uit Venray, hijgend hert is een nachtactief dier op de Veluwe.
  Dus als er jagers afgeschoten mogen worden, zal ik een van de eersten zijn die zo een lustmoordenaar gaat "strekken", of zo je wilt gaat omleggen.
  Laat ze verrekken die lafbekken!
  Ik zeg hier nogmaals, dat de ware oorzaak van het
  teveel aan halftamme zwijnen, door de society
  jagers wordt veroorzaakt.
  Ik weet dat -als insider- al 20 jaar!
  Helaas mag ik hier geen namen noemen, want dan wordt mijn inzending verwijderd!!!

 • no-profile-image

  boer

  op mijn VRAAG, moet dat natuurlijk zijn

 • no-profile-image

  Jager

  Moet je daar een vergunning voor hebben dan?

 • no-profile-image

  Marcel

  Tja pietje en dan huilen dat er geen weidevogels meer zijn , en dat kinderen worden aangevallen door vogels etc., dat de vossen de vuiliszakken kapot maken en poepen in de speelweide voor kinderen en dat dan de lieve kindertjes erg ziek worden. Ook zijn er dan geen biologische varkens meer want alle biggetjes worden opgeeten door de vosjes ( bij ons in de buurt hebben ze vorig jaar een dikke 160 vossen geschoten nabij een biologisch varkensbedrijf die de zeugen en biggen in hutjes in de wei houden). Lang leve mensen als marianne en piet en kornuiten, die helpen de natuur zeer zeker om zeep! Gelukkig hebben we in nederland nog mensen met GBV.

 • no-profile-image

  Piet

  HEEEEEEEE Rogiertje uit het achterland Veendam. Je schrijft dat je de tering krijgt. Nou dat is nu ook precies de bedoeling. Jammer dat je die zo laat krijgt. Weg met boeren en jagers.

 • no-profile-image

  boer

  HEE pietje, als je toch hier was, waarom geef je mij dan niet gewoon even antwoord op mijn vraag ?? Of probeer je toch je onkunde te verbergen ?? Dat lukt niet echt he zoals je nu reageert. Kun je ook meteen even aangeven op welke vlakken ik de wet overtreden heb, aangezien jij mij crimineel noemt.

 • no-profile-image

  veehouder

  Beste collega's, verman u en laat u niet meeslepen in zulk soort discussie's.
  Natuurlijk wekken sommige reactie's ergernis op, maar dat is nou net de bedoeling van dit soort mensen. Wees verstandig en beperk u tot commentaar met inhoud, en wijk niet af van het discussiepunt. Dan is voor de andere partij de lol er vlug vanaf.

 • no-profile-image

  boer

  Och weer gekakel om niets van thieme. Ze hebben nog helemaal niets bereikt en voor elkaar gekregen sinds ze in de tweede kamer zitten. Oja een motie tegen vissen in een vissenkom en die werdt nog niet eens aangenomen haha. Elke partiji Den Haag spuugt ze ondertussen uit en die heb je wel nodig als je ooit iets wil bereiken. Overbodige club die straks toch niet meer gekozen wordt. Laat haar maar.....Wel een erg leuke kop voor dit artikel haha

 • no-profile-image

  piet

  Marianne, gewoon doorgaan. Laat die lui maar zaniken. Ze poepen in hun broek voor de PVDD. Het enige wat jagers en boeren rest is schreeuwen dat wij niets kunnen en weten. Innerlijk weten ze wel beter. ze schreeuwen braktaal uit om hun eigen domheid te verbergen. Hun eigen schietdrang om dieren te doden wint het van hun ziek instinct. (Bij deze lui is het woord verstand te hoog gegrepen) Laat ze maar roepen en poepen

 • no-profile-image

  qwerty

  Is toch goed zo met een nachtkijker BAM in een raak patronen zijn duur.

 • no-profile-image

  met de beide

  Wat een enorm goede argumenten weer van onze krankzinnige fans zoals hertog bambi en pietje. Echte zeer verstandige mensen met een erg hoog IQ (jammer dat ze het niet gebruiken) Wat moet je dan gefrustreerd zijn zeg.....en dan zien dat het allemaal niets uit maakt....heb wel een beetje medelijden met ze......zo hopeloos vooruitzicht

 • no-profile-image

  rogier

  Iemand als Piet, zijn erg gevaarlijke mensen voor ondernemers die ondernemen met natuur! Boeren zorgen voor een leefbaar milieu, niet zo'n zielige dieren activist! Wat bereik je hiermee? Bent u ooit in een stal geweest? Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te nemen in onze stal!

  Tuurlijk moeten teveel varkens afgeschoten worden! Dieren zonder natuurlijke vijand, wordt een plaag, heel logisch!

  Ik krijg de tering van mensen als jij!

 • no-profile-image

  willem

  Als we die zwijnen (omnivoor) nu laten lopen en ze eten een ander dier op. Wat moet ik dan tegenwoordig doen..?? moet ik de zwijn wegjagen, dan verstoor ik de leefomgeving van het zwijn. Laat ik het zwijn zijn gang gaan dan heb ik toegestaan dat het zwijn een ander dier vermoord.
  Ik neem aan dat wij het die weg jagen moeten, want dat willen al die dier-organisaties ook, namelijk weg met de jagers. Dus eigenlijk stellen we dan het zwijn als jager. Dus moeten we dan net zolang achter het zwijn aanrennen dat het geen tijd heeft om iets op te eten en dan de hongerdood sterft..??

 • no-profile-image

  boer

  Nou pietje, ik wacht nog op antwoord.

 • no-profile-image

  .

  Ik denk dat niemand protesteert Hertog Jan, jij bent het eerste aan de beurt als je dat zo graag wil.

 • no-profile-image

  boer

  Marianne, gewoon doorgaan, hou de moed erin, ondanks dat je nooit wat bereikt hebt en nooit wat zult bereiken. Wij doen het echt niet in de broek hoor zoals sommige mensen hier op het forum suggereren. In het begin waren de boeren een beetje zenuwachtig, maar dat is allang over met dank aan jou marianne. Jij en je club hebben in al die tijd in de tweede kamer helemaal niets bereikt, afgezien van een motie tegen ronde vissenkomen (echt een verstandige motie overigs) Op mijn varkensbedrijf is nog geen enkele maatregel doorgedrongen die van jou afkomstig zijn. Nee we hebben alles prima zelf al prima geregeld in onze sector, mede door IKV Varkens Nederland. Wij zijn koplopers in de wereld op gebied van oa milieu, welzijn en rendement. Niemand heeft pvdd meer nodig, maar van mij mag je wel weer gekozen worden hoor, geen enkel probleem, ik maak me echt geen zorgen meer over de pvdd. Wil nog wel even noemen dat ik wel zoveel waardering voor de pvdd dat ze het op de politieke, en dus juiste, manier proberen en niet zoals wakkerdier varkensinnood ed die brandstichten, vernielen en met geweld hun idiote ideeen aan iedereen in dit democratische land wil opdringen.

 • no-profile-image

  Boer

  Pietje, noem dan eens 1 ding wat er op mijn varkensbedrijf is veranderd sinds thieme in de tweede kamer zit.

 • no-profile-image

  boer

  Hartelijk dank voor uw deskundig antwoord pietje. Jij geeft precies aan waar het bij zulke instanties aan ontbreekt, verstand. Maar ondertussen heb je nog geen antwoord gegeven op mijn antwoord. Jij gaf aan dat de pvdd wel degelijk dingen heeft bereikt (buiten de vissenkom motie dan) en ik vraag je welke. Ik ben benieuwd of je nog normaal kunt reageren, of dat je je onkunde probeert te verbergen door grove uitlatingen te doen?

 • no-profile-image

  boer

  HEEE pietje, je mag ook wel noemen WAT ik dan moet veranderen dan. Wel meteen een financiele onderbouwing graag, want voordat ik ga investeren wil ik wel graag weten waar ik aan toe ben. Kom op pietje, je kunt het !!!

 • no-profile-image

  zoals gezegd, altijd lachen

  Hertog, Marianne heeft thuis geen bezwaar als haar jagertje het nachtlampje laat branden om meteen in de roos te schieten. Voor jou al een tijdje geleden zeker, dat prijs hebt gehad?

 • no-profile-image

  boertoch

  Wat een dom gelul van een paar van die stumpers die denken dat ze met wat moties in de kamer de hele brood nodige veehouderij in nederland de das om kunnen doen. En zich ook nog bemoeien met de jacht. kijken wat er gezegt word als der keer een zwijn van 80 kilo voor hun auto komt. Als ze dan nog wat zeggen kunnen. nederland is een park dat moet beheerd worden!

 • no-profile-image

  piet

  haaaaBOER. Cees. Als er niets veranderd is in jouw varkensstal, dan ben je nog steeds dezelfde crimineel die je eerder ook al was. ga over tot onverdoofd castreren van jezelf. Is best prettig en nuttig voor de maatschappij, geen voortplanting meer van dat soort genen.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.