Home

Achtergrond 192 x bekeken

Theaterstuk in radijskas in voorbereiding

De organisatie van de tweejaarlijkse internationale glaskunst- en beeldententoonstelling Biënnale Kijkduin wil in de zomer van 2009 in een kas in het Westland een theaterstuk opvoeren.

De organisatie vindt kassen een uitstekende presentatieruimte voor kunst en theater. "De kassen zijn voor ons een boeiende ontdekkingsreis. Een reis van vitaliteit en ondernemerschap", zegt projectleider Hanneke Besseling. Voor het kasproject moet nog wel voldoende sponsorgeld bijeengebracht worden.

Het is de bedoeling om in een radijskas van Piet Zwinkels (Zwinbrothers) de voorstelling Het Paleis om vier uur in de Ochtend vier keer op te voeren. Het gaat om een combinatie van kunst en theater waarbij glasplaten het decor vormen voor een aangrijpende vertelling, inclusief brand en averij.

Voor de Biënnale 2009 staat nog een ander kasproject op het programma. Op de boulevard van Kijkduin is de glasinstallatie Het Glazen Laboratorium gepland, die te bezichtigen zal zijn in en klein formaat tuinbouwkas.

Biënnale Kijkduin is een internationaal platform voor glaskunst. In 2009 vier het evenement zijn lustrum. De samenwerking met buurgemeente Westland – De Glazen Stad – en de samenwerking met het Nationaal Glasmuseum in Leerdam bieden een aanknopingspunt om glas in een andere context onder de aandacht te brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.