Home

Achtergrond 1 reactie

Student koopt studieboek het liefst nieuw

Studenten kopen hun studieboeken het liefst nieuw.

Dat blijkt uit een steekproef onder ruim tweeduizend studenten. Driekwart (77 procent) laat weten de voorkeur te geven aan nieuwe boeken. Voor aanvang van het studiejaar heeft 73 procent van de studenten de boeken al in het bezit. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de boekhandelketen Selexyz.

Digitale bronnen en elektronische hulpmiddelen zijn voor de student anno 2008 onmisbaar bij het volgen van zijn studie: 96 procent maakt gebruik van internet, 71 procent werkt met een laptop en 68 procent werkt met een pc. Daarnaast houdt de student graag vast aan traditionele werkwijzen en vertrouwde patronen. Zo studeert 49 procent bij voorkeur thuis bij de ouders.

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.