Home

Achtergrond

Stokoude Indiër sterft op 130-jarige leeftijd

De mogelijk oudste mens ter wereld is vandaag in India gestorven.

Habib Miyan was naar eigen zeggen 139, maar volgens officiële documenten overleed hij op 130-jarige leeftijd. Dat meldt het Indische persbureau PTI.

Het Guinness Book of Records erkent de leeftijd van Miyan niet officieel omdat hij niet beschikte over een geboortecertificaat. De inmiddels overleden Française Jeanne Calment, die 122 jaar oud werd, staat nog steeds te boek als de oudste mens ter wereld. Miyan zou haar echter zeker hebben overtroffen, als men zijn officiële papieren kan geloven: zijn geboortedatum staat daar aangegeven als 20 mei 1878.

De Indiër stierf in een ziekenhuis in de Indische stad Jaipur, waar hij met koorts en diarree was opgenomen. In 2003 kwam Miyan al eens in het nieuws. Hij ontving toen 65 jaar een AOW-uitkering en was daarmee de langstgeregistreerde pensioentrekker ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.