Home

Achtergrond 273 x bekeken

Steenmarter ondermijnt begraafplaats

Steenmarters ondermijnen de algemene begraafplaats Nijenstede in Hardenberg.

De beschermde diertjes graven holen in de graven en ten minste tien keer zijn daarbij al menselijke resten naar boven gekomen, meldt RTV Oost vandaag.

Voorzitter Gert Flierman van de werkgroep die het kerkhof onderhoudt, zegt in een reactie dat er snel iets moet gebeuren. "Door het ondermijnen van de graven en verzakkingen kan er grote schade optreden.''

Het kerkhof is sinds 1999 officieel gesloten. Een enkele keer wordt er nog iemand begraven op Nijenstede. Omdat het om een beschermde diersoort gaat, is het moeilijk de steenmarters te bestrijden. Direct na de zomervakantie gaat Flierman met de gemeente overleggen wat er moet gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.