Home

Achtergrond 186 x bekeken

'Staat moet meebetalen aan compensatie woekerpolissen'

De Staat moet meebetalen aan de compensatieregeling voor mensen die een woekerpolis hebben afgesloten via een bedrijfsspaarregeling.

Dat vindt de ombudsman financiële dienstverlening Jan Wolter Wabeke. In het NOS Journaal zei Wabeke vandaag dat de overheid medeschuldig is aan de problemen met woekerpolissen omdat zij enkele jaren terug de aftrekbaarheid van premies heeft ingeperkt. Zij maakte zich hiermee volgens hem schuldig aan "een vorm van onbetrouwbare overheid''. Het gevolg was dat deelnemers minder geld inlegden, waardoor de uitkering lager uitvalt dan beoogd werd.

Volgens de NOS ondersteunt de Stichting Woekerpolis het pleidooi van Wabeke. Woekerpolissen zijn beleggingsverzekeringen waarover mogelijk te hoge kosten zijn berekend, waardoor de uitkering lager kan uitkomen dan verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.