Home

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

Soedan zoekt 694 miljoen euro voor ontwikkeling landbouw

De Soedanese regering wil 694 miljoen euro investeren in de landbouw. Het geld moet volledig worden opgebracht door buitenlandse investeerders, met name uit het Midden-Oosten en China.

Dat meldt The Financial Times. De controversiële overheid wil binnen 17 grootschalige projecten 880.000 hectare in cultuur brengen. Het gaat om graan, fruit en groenteteelt. Aanleiding zijn de scherp gestegen grondstofprijzen, die voedsel voor veel netto-importeurs in Afrika onbetaalbaar heeft gemaakt.

Het kleine Emiraat Abu Dhabi heeft aangekondigd 23.000 hectare te helpen ontwikkelen. Egypte heeft naar verluid interesse in de ontwikkeling van irrigatiesystemen. In zijn algemeenheid ziet de overheid ook veel interesse uit China en Maleisië.

Volgens landbouweconomen heeft Soedan de potentie uit te groeien tot de broodmand van Afrika. Het land profiteert naar eigen zeggen van een zeer gunstige ligging tussen de blauwe en witte Nijl als ook de kernrivier.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ja,daar zijn ze het westen voor nodig,kunnen ze met hun eigen geld wapens kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.