Home

Achtergrond

Sneller boete bij overtreding van middelenwet

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zal sneller overgaan tot het uitdelen van een bestuurlijke boete bij het overtreden van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Dat hebben de ministeries van LNV en Vrom en het Openbaar Ministerie gisteren afgesproken. Boetes opleggen is sneller en efficiënter dan strafrechtelijke vervolging. Is eenmaal een boete uitgedeeld, dan is vervolging niet meer mogelijk.

De bestuurlijke boetes zullen vooral worden opgelegd bij lichtere overtredingen. In dat geval bedraagt de boete minimaal 300 euro. Voor gebruik van niet toegelaten middelen gelden zwaardere boetes van duizenden euro’s. Bij zwaardere vergrijpen of herhaalde overtredingen gaat het OM over tot strafvervolging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.