Home

Achtergrond

Sneekweek voortvarend van start

De 73e editie van de Sneekweek is afgelopen weekeinde van start gegaan met 830 deelnemende zeilboten.

Dat is iets meer dan vorig jaar, toen 820 boten van de partij waren op Europa's grootste zeilevenement op binnenwater. Het zeilfestijn trok de eerste dagen gemiddeld zo'n 2000 bezoekers per dag, een aardige opkomst, aldus de woordvoerder van de Sneekweek.
Het zeilfeest beleefde vrijdagavond de traditionele opening met een vlootschouw aan de voet van de Waterpoort in de Sneker binnenstad. Hier kwamen al zo'n 10.000 bezoekers op af. Zaterdag begonnen de wedstrijden, waarbij iedere vijf minuten boten van start gingen.

Gistseren besloot de organisatie een aantal wedstrijden in te korten door onweersdreiging. Andere wedstrijdklassen gingen later van start. Alle zeilwedstrijden worden gehouden op het Sneekermeer. De schepen varen niet in een driehoeksbaan, maar via boeien over het Sneekermeer en naastgelegen wateren. Afhankelijk van de windkracht en -richting moeten twintig verschillende boeien worden gerond.
De stad staat tijdens de zeilweek, die tot en met 7 augustus duurt, bol van de festiviteiten. De organisatie verwacht in totaal 100.000 tot 130.000 bezoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.