Home

Achtergrond 174 x bekeken

Slachtoffer zinloos geweld pleegt euthanasie

De 28-jarige Niels Kooistra uit Leeuwarden heeft euthanasie laten plegen als gevolg van een zware mishandeling op 2 augustus in de Leeuwarder wijk Camminghaburen.

Dat hebben familie en het Openbaar Ministerie (OM) maandag laten weten. Kooistra werd meerdere malen gestoken met een mes door een 18-jarige stadsgenoot. De man zit inmiddels vast. Volgens de familie is er sprake van zinloos geweld omdat de 18-jarige een Friese groet opvatte als een belediging.

Bij de eerste schermutseling die daarop ontstond, kreeg Kooistra de jas van de 18-jarige in handen. Toen hij deze vervolgens terug wou geven is hij meerdere malen in lichaam en hoofd gestoken.

Als gevolg daarvan raakte Niels Peter Kooistra verlamd, lag permanent aan de beademing en kon alleen zijn hoofd nog bewegen. De man heeft toen zelf besloten om een einde aan zijn leven te laten maken.

Het OM is er nog niet uit wat de verdachte precies ten laste zal worden gelegd en spreekt van een bijzondere situatie die het juridisch ingewikkeld maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.