Home

Achtergrond

Sirene en mobieltje gaan burger waarschuwen

Niet alleen de bestaande sirenes, ook tekstberichten op mobiele telefoons worden met ingang van volgend jaar ingezet om burgers te waarschuwen voor rampen en gevaarlijke situaties.

Dit heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) geschreven aan de Tweede Kamer. De sirene alarmeert alleen, en op de tekstberichten kunnen de burgers op hun mobieltjes lezen wat er aan de hand is en hoe ze moeten handelen. Daarbij wordt niet gebruik gemaakt van sms'jes maar van ,,cell broadcast''. De berichten worden daardoor niet naar bepaalde nummers gestuurd, maar verspreid naar alle telefoons in een bepaald gebied. Ook mensen die niet in het rampgebied wonen, maar daar wel zijn, worden zo gealarmeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.