Home

Achtergrond 236 x bekeken 11 reacties

Schreijer wil nog langer in Kamer blijven

Annie Schreijer-Pierik wil nog een vierde termijn als Tweede-Kamerlid voor het CDA uitoefenen.

De populaire boerin uit Hengevelde wil daarmee net als Wim van de Camp een uitzondering vormen op de regel bij het CDA dat zijn parlementariërs hooguit drie termijnen in de Tweede Kamer actief blijven.

Schreijer is sinds 1998 volksvertegenwoordiger. Bij de laatste verkiezingen behaalde zij bijna 32.000 voorkeursstemmen. "Ik ga voor een vierde termijn, als het aan mij ligt", stelt Schreijer in de GPD-kranten. "Ik ben en voel mij volksvertegenwoordiger."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Couzijn Bos

  Dankzij Annie staat Twente en de agrarische sector stevig en sympathiek op de Haagse kaart. Echte Tukkers wensen haar nog vele jaren in goede gezondheid als onze volksvertegenwoordiger in hart en nieren!
  Lang leve Annie!

 • no-profile-image

  anne

  politici: hoe langer ze zitten hoe belangrijker hun eigen ego

 • no-profile-image

  harm

  voor opgesteld ,ze heeft het goed op voor de boerenstand, politiek kan het beter.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik hoef geen politieke partij die mij een goed inkomen garandeerd, daar ben ik ondernemer voor.
  Wel wil ik een politieke (regerings)partij die een voor de agrarisch ondernemer stabiel beleid voert en niet mijn beurs probeert leeg te kloppen met allerlei onzinnige wetgeving.
  Stabiel v.w.b. de wetgeving ruimtelijke ontwikkeling. Stabiel en zonder dubbele agenda v.w.b. wetgeving natuur en milieu.
  Stabiliteit en gelijkheid ten opzichte van andere ondernemers v.w.b. afzet afvalstoffen, in casu mest.
  En dit beleid graag aangestuurd en uitgevoerd door ambtenaren en beleidsmedewerkers met verstand van zaken, waarbij persoonlijke en emotionele voorkeuren geen rol spelen.
  En geen politiek waarbij de agrarische sector te pas en te onpas wordt gebruikt om maatschappelijke problemen op te lossen.
  Pas dan heb ik weer respect voor de politiek.

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Annie doet veel goed werk voor de Boeren, Boerinnen en Tuinders van Nederland. Zij kent de praktijk uit eigen ervaringen. Zij kan de knelpunten met gezag overbrengen aan degenen die de besluiten nemen in ons land. En dat doet Annie nu al heel veel jaren heel erg goed. Beste Annie Schreijer Pierik, ik hoop dat je nog vele jaren in de Tweede Kamer blijft want jij doet écht goed werk voor gewone mensen en vooral voor Boeren, Boerinnen en Tuinders.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ....Plasje durft Annie wel haar tasje
  vast te laten houden.....!!!!

  en zeker nu ze zelf omgedonderd is!

  ... iets feller graag, iets meer tanden
  laten zien....

  ...enne als liberalen niet meer liberaal
  zijn.... en boeren niet meer solidair zijn...
  waar is dan de boerenstem?....

 • no-profile-image

  henkie

  ik kan begrijpen dat annie nog graag op het pluche wil blijven met deze varkensprijzen. zo wordt er nog wat verdient in huize schreijer. maar dat mag nooit een reden zijn van volksvertegenwoordigers en bestuurders dus 3 termijnen is meer dan genoeg.
  bovendien moeten parlementariers niet afgerekend worden op mooie praatjes in twentse zaaltjes maar op wat bereikt is.
  annie heeft nooit begrepen dat ze in den haag niet serieus genomen wordt en altijd gedacht als ik de boeren maar naar de mond praat dan stemmen ze wel op mij en zo gebeurde ook. mensen wees realistisch en kijk wat annie werkelijk bereikt heeft in de tweede kamer. er zijn andere cda-politici die meer bereiken (ook voor intensieve veehouderij) door een bredere kijk op de maatschappij(dus ook landbouw)

 • no-profile-image

  Boerin uit het zuiden

  Zoals Annie zitten er weinig in de tweede kamer! Fijn dat je doorgaat, komen er mischien nog meer goede nieuwe bij. Een goed voorbeeld doet goed volgen! Laat de slechte vertrekken, dan komt het mischien nog ooit goed!

 • no-profile-image

  Riky Schut-Hakvoort

  Gezaghebbend kamerlidmaatschap moet men verwerven!
  Mevrouw Schreijer is op verkiezingstour.
  Het zou verstandiger zijn om eerst de zegeningen eens te tellen als Christen Democraat. Hoe stonden de CDA-landbouwcommissieleden de afgelopen periodes t.o.v. de huidige inkomensproblematiek in de land-en tuinbouw? Waar was het sociale gezicht?
  Werden aangeboden petities zoals het boek met Veertien levensverhalen van boeren en tuinders en vijf belangrijke aanbevelingen ook werkelijk besproken?
  Het is geen gunst om boer te kunnen blijven, maar ze hebben recht op bestaanszekerheid. Wij van de werkgroep Landbouw en Inkomen pleiten voor sociale zekerheid, een fatsoenlijk belastingstelstel, verbetering van schuldhulpverlening en de mogelijkheid van pensioenopbouw voor boeren en tuinders. Het gaat erom dat de overheid en de politiek moeten voorzien in 'de vloeren in het bestaan' en dat boerengezinnen niet structureel onder het bestaansminimum moeten leven. 34% van de boerengezinnen heeft in 2007 een inkomen uit het bedrijf dat onder de lage inkomensgrens van 22.000 euro per gezin ligt. Veel gezinnen vullen hun inkomen noodzakelikerwijs aan door buiten het bedrijf te gaan werken. Dan nog blijkt dat gemiddeld 23% van de gezinnen met hun inkomen beneden deze grens uitkomt. Aan deze ontwikkeling moet een einde komen in een beschaafd land als Nederland.
  Dat betekent dat Kamerleden hierover een visie moeten ontwikkelen dat gericht is op beleid ten behoeve van behoud van gezinsbedrijven. We moeten in ons land afstappen van mega-ontwikkelingen en voedselimperia als megastallen en tuinbouwagglomeraties. Landbouwpolitiek is keuzes maken.
  Er zijn veel goede initiatieven over productiebeperking en quotering van melk en vlees afgelopen jaren in de politiek voorgesteld, maar het CDA heeft het in de Tweede Kamer laten afweten. Er dreigt een 'stille overname' van gezinsbedrijven en de schaalvergroting zal een duurzame ontwikkeling drastisch in de weg staan. Veel boeren zullen zonder land, zonder bedrijf en zonder werk komen, en de bestaanszekerheid staat onder druk.
  Jammer dat mw. Schreijer toendertijd ook nog lonkte naar de VVD, zoals in Elsevier te lezen staat. Dat siert een CDA-kamerlid niet.
  Mogelijk zijn er bij de komende verkiezingen wel kandidaten die de boodschap van solidariteit en bondgenootschap zullen verstaan.
  R.Schut-Hakvoort
  ex-boerin in Lottum
  Werkgroep Landbouw en Inkomen

 • no-profile-image

  gert

  kan ze dan misschien nog wat doen voor de varkensboeren

 • no-profile-image

  voedselproducent

  Schaalvergroting met je niet proberen tegen te houden. Goede ontwikkelingen moeten we na streven. Daarbij hoort ook schaalvergroting om de kostprijs in de hand te houden. We moeten dit niet met geweld tegen houden, hierdoor geef je jonge mensen de illusie dat met een kleiner bedrijf ook toekomst zit. We zien nu hoe mensen van amper 40 jaar hun bedrijf moeten stoppen doordat ze de brood nodige uitbreiding niet kunnen realiseren. De sprong is te groot, het is niet meer te financieren! Dit geeft veel verdriet binnen het gezin! Dat de opbrengstprijzen te laag zijn, dat zijn keiharde feiten. De voedsel producenten zijn ook inwoners van Nederland, zijn hebben ook recht op een goed inkomen!! Daar moet de politiek zich keihard voor inzetten. Dit moet Annie voor het CDA als hoofddoel stellen. het goede voedsel produceren doen de boeren wel, daar hoeft zich niemand druk over te maken. Want geen boeren geen voedsel!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.