Home

Achtergrond 173 x bekeken

Scholen pakken pesten onder meisjes aan

Scholen gaan het pesten van meisjes onderling aanpakken.

Er is grote belangstelling voor een lespakket dat het meidenvenijn moet bestrijden. Het programma is ontwikkeld door Pierre Pas van communicatiebureau Cycloop. Het is bestemd voor scholen van basis- en voorgezet onderwijs, maar kan ook worden gebruikt in zorginstellingen en sportclubs.

Meidenvenijn is een geraffineerde en effectieve manier van pesten. Maar in de aanpak die scholen tegen pesten hanteren, is daar geen speciale plek voor ingeruimd.

Pas is vorig jaar op het idee gekomen door conferenties van het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS), waar 1500 docenten op afkwamen. Voor zijn pakket dat sinds enige maanden beschikbaar is, heeft hij inmiddels een honderdtal klanten.

Met het lespakket moeten de leerlingen bewust worden van hun optreden. Bepaald gedrag wordt met 'groen' of 'rood' aangemerkt. Pas: "Informeren naar iemand die ziek is, is sociaal en dus groen. Maar vervolgens daarover gaan roddelen met anderen is rood.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.