Home

Achtergrond 224 x bekeken 1 reactie

Schapen grazen kunstwerk uit

Enkele honderden heideschapen zullen in de laatste twee weekeinden van augustus een kunstwerk uitgrazen in het Matenpark in Apeldoorn.

Het reliëf is ontworpen door beeldend kunstenaar Guido Nieuwendijk in het kader van het tuin- en landschapsfestival Triënnale, dat deze zomer in Apeldoorn plaatsheeft.

De Apeldoornse woonzorgcorporatie de Woonmensen heeft opdracht gegeven voor het kunstwerk. Volgens de Woonmensen gaat het om een wereldwijde primeur. Nergens ter wereld zijn ooit eerder schapen ingezet om een vooraf uitgezet kunstwerk in gras uit te grazen, aldus een woordvoerder van de corporatie.

De 250 schapen, de herder en een hond zijn afkomstig van landschapsbeheer De Wassum uit Venlo. Deze organisatie laat op diverse plaatsen in het land schaapskudden lopen bij wijze van milieuvriendelijk groenonderhoud.

De schapen begrazen een terrein van ongeveer een hectare. Ze beginnen in het weekeinde van 23 en 24 augustus. In de week daarna verhuizen de dieren naar een andere plek, om in het weekeinde van 30 en 31 augustus het kunstwerk af te gaan maken. Doordat de schapen tussentijds elders grazen, ontstaat een reliëf met hoogte- en kleurschillen, zo hoopt de kunstenaar.

Het resultaat van het schapenwerk is vanaf de grond moeilijk te zien. Daarom maakt de Woonmensen van bovenaf beelden, die op schermen in het park worden vertoond. Ook cirkelt een vliegtuigje boven het kunstwerk, terwijl er bovendien een hoogwerker in het park wordt gestald.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    rowwwenheeze

    sheeep


    pink floyd

Of registreer je om te kunnen reageren.