Home

Achtergrond 10 reacties

Schapen België zorgen voor veiliger verkeer

Met grazende schapen langs wegen moet in België het verkeer veiliger worden. Door de dieren worden passerende voertuigen gedwongen af te remmen.

Het experiment begon vrijdag in Eeklo. Het is een initiatief van de vereniging Pro Natura en bedoeld voor landelijke wegen. Chauffeurs hebben vaak de neiging om op die wegen veel te hard te rijden en vormen een gevaar voor wandelaars en fietsers, aldus Pro Natura.

De schapen worden afgeschermd door speciale verkeersdrempels die de wagens moeten afremmen en de kudde bijeenhouden. Schapen kunnen veel breder worden ingezet dan enkel als grasmachine, aldus Pro Natura.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Dat word grotere auto kopen met schapenvangers in plaats van koeienvanger er voor op. Je kunt beter krokodillen langs de weg laten lopen dan heb je kans dat er niemand meer over deze weg rijdt en dan is er dus geen overlast van de auto's! Wat een onzinnige dingen kunnen die mensen bedenken!

 • no-profile-image

  Mar©

  Best gezellig, zo'n levende verkeersdrempels.

 • no-profile-image

  Nathanael

  en wat is het grappige eraan? Dat de meeste landweggetjes buiten bebouwde kom zijn, en je dus 90km/u mag rijden :) op veel plekken maken ze nu wel een zone70 of zone50 , maar of dat zo hard helpt...

 • no-profile-image

  Marcel

  Boudewijn, je hebt het stukje niet goed gelezen, er komen speciale drempels om de schapen niet weg te laten lopen en de auto's af te remmen DUS: Weer meer drempels! Als we allemaal afspreken dat we waar drempels liggen zo hard mogelijk rijden en waar geen drempels liggen ons netjes aan de snelheid houden, dan hebben we de meeste kans op minder drempels! Maar een tipje voor boudewijn: als je met de fiets gaat heb je minder last van drempels.

 • no-profile-image

  Juffie

  Schapen zijn multifunctioneel. Ze worden in Drenthe ook al gebruikt om een kunstwerk bij elkaar te grazen. Waar zouden we zijn zonder het schaap?
  Groet van Juffie

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Inderdaad Marcel. Ik had liever geen drempels gezien en wil dan wel eens weten wat voor drempels schapen tegen houden. Er zijn nl maar weinig bariéres die de schapen niet nemen kunnen. die lopen zelfs op plaatsen waar de beste terreinauto's niet komen kunnen. En dat van die fiets had ik je al geadviseerd.

 • no-profile-image

  Witchy

  Toch vraag ik me af hoe ze de veiligheid van de schapen kunnen garanderen.... voor s'nachts praat ik dan over, als er dus beschonken rijders ( want die zijn er helaas nog veel te veel ) langs komt met een veel te hoge snelheid... want die let daar dus niet op !? Of we nemen gewoon schotse hooglanders, die zijn beter zichtbaar ;-)

  Maar al met al vind ik het ook best een leuke oplossing en zeker beter dan die *%@ drempels.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Marcel is dus die gene waar al die drempels voor in het leven zijn geroepen. Nee ik vindt het een prima oplossing . Ik erger me kapot aan die drempels. Laat Marcel maar een fiets kopen, die verdient geen rijbewijs!

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Dat is ook meteen de reden waarom schapen worden gebruikt voor groenonderhoud. Gelukkig maar dat we die mogelijkheid nog hebben. Ik weet zeker dat er mensen op zoek zijn naar een vervanging om toch weer te kunnen racen zonder dat ze voor een schaap of volgende keer een kind hoeven te remmen.

 • no-profile-image

  Albert

  Ik waag te betwijfelen of Schotse Hooglanders 's nachts beter te zien zijn. Ze produceren wel forsere deuken als je er tegenaan knalt.
  Ik denk wel dat er een forse boete op het aanrijden van de schapen moet staan. Van een schaapje meer of minder worden veel van die asociale coureurs niet wam of koud

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.