Home

Achtergrond

Scannen en betalen met AH-mobieltje

De supermarktketen Albert Heijn is een proef gestart waarbij klanten hun boodschappen kunnen afrekenen met een mobiele telefoon.

In de rij staan hoeft dan niet meer, zo meldde het bedrijf vandaag. De nieuwe techniek vergt wel een eenmalige investering van de klant. Bij een 'AH to go'-vestiging op het Amstelstation in Amsterdam kan de klant met een mobiele telefoon de boodschappen zelf scannen en afrekenen. "De telefoon fungeert dan als elektronische portemonnee waardoor de klant niet meer in de rij bij de kassa hoeft te staan,'' aldus een woordvoerder.

De klanten moeten wel eerst voor dertig euro een speciale telefoon bij de supermarkt aanschaffen. "Want de meeste huidige mobiele telefoons hebben de techniek om boodschappen te scannen nog niet,'' aldus de woordvoerder. De eerste twintig euro aan boodschappen is voor rekening van Albert Heijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.