Home

Achtergrond 7 reacties

SP bedankt voor CDA-feestje in Raalte

De SP-fractie in Raalte gaat niet in op de uitnodiging van de gemeente Raalte om aanwezig te zijn bij het bezoek van landbouwminister Verburg op donderdag 28 augustus tijdens Stöppelhaene.

De aanvankelijke bereidheid bij de SP sloeg om toen duidelijk werd wie er waren uitgenodigd en hoe het programma er uit zag. "Een discussie over drie onderwerpen met een buffet in anderhalf uur. De onderwerpen zijn water, Natura 2000 en biovergisting. De actuele discussie over megastallen wordt angstvallig vermeden en gezien het prominent aantal CDA-coryfeeën het veel gaat lijken op een CDA-feestje met buffet na op kosten van de gemeenschap", meent de SP.

De SP vindt dat er maar weinig tijd is voor drie op zich belangrijke onderwerpen. "Maar het belangrijkste onderwerp van dit moment, de megastallen, komt niet aan de orde. Het programma is door het CDA en het Stöppelhaenebestuur opgesteld en het onderwerp megastallen is afgevallen." De organisatie acht het niet zinvol de discussie over megastallen tijdens deze bijeenkomst weer over te gaan doen, kreeg de SP te horen van CDA-wethouder Haarman.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Johan

  Een soortgelijk bericht als dat van Patrick heb ik al eens als ingezonden stuk geplaatst zien worden in de regionale krant. Het is onvoorstelbaar dat de familiebedrijven nog steeds denken dat het CDA (en VVD ook) een partij is die werkelijk hun belangen behartigen. Onder het mom van natuur, milieu en water is men met de grootste sanering in de landbouw bezig..... dat er 1 natuurgebied geen natura2000 status meer heeft omdat de broer van A.S toevallig in dit gebied woont en boert bevestigd het gekonkel van de politiek. En geeft alleen de willekeur aan.

 • no-profile-image

  jac

  En Patrick wat wil je nu eigenlijk zeggen over de beslissing van de SP of wil je iets kwijt over het programma van het feestelijke anderhalf uurtje? Aan je stukje te zien ben jij politicus........

 • no-profile-image

  Patrick

  Stelling 1 Politiek is transparant, en de functie is samenwerking met andere groepen/partijen om oplossingen te vinden en beleid te maken voor allen en iedereen.
  Stelling 2
  Maar als je in de politiek zit is het niet hoe bereik je dingen samen, maar hoe kan ik mijn doelen bereiken door anderen te chanteren, plezieren, nevenfuncties weg te geven, sponseren en lobien. Ja, zeggen als men dat graag wil zien, en het volgende moment nee doen omdat dat beter uitkomt. Liegen tegen de achterban wanneer dat nodig is uit eigen belang, is meer regel dan uitzondering. En met een glimlach schijnheilig en naief doen of was dat nu barmhartig en de ozo(n) geroemde normen en waarden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Het was meer een idee van schijn- democartie. Had net een nacht gewerkt en las het bericht en dacht anderhalf uur discusseren over onderwerpen zegt al genoeg, dat besluiten Voor de discussie al vast staan. Deze vorm van discusseren noemt men inbreng in lagen van organisatie of bestuur. Zodat men achteraf kan zeggen dat niemand kan zeuren omdat inbreng mogelijk was.
  Misschien ook in LTO en andere heersende cooperaties hebben precies dezelfde schijnheiligheid.
  Echt ooit heb ik CDA gestemt omdat ik echt dacht dat het een roeping was voor diegenen in de politiek, maar helaas de praktijk is volgens mij anders, dus nooit meer CDA voor mij.

  Nee, ik zit niet in de politiek, maar kom wel uit een agrarische omgeving.
  Toch hou ik mijn hart vast voor het beleid wat al lange tijd aan de gang is. Ik snap ook echt niet waarom de sector zo eensgezind is. Familie bedrijven gaan weg en massa blijft over.
  Terwijl je juist diversiteit nodig hebt in veel, maar wel levens vatbare boeren bedrijven. Dus dat huidige beleid is erg doodlopend voor vele, en dat lijkt de politiek echt gewoon te willen. Ik wil gewoon boerderij-ijs hebben en kaas van de boer en inderdaad veel biologisch en lokale producten. Voor de lange termijn beleid vind ik dat erg belangrijk. Er moet een mark voor zijn en ik betaal daar met tevredenheid voor, gewoon omdat ik weet dat melk niet aan een boom groeit. Voedsel is gewoon erg belangrijk en zo moeten we de weg naar de producent en gronsdstoffen ook benaderen.

  Maar het beleid van CDA/VVD is naar mijn mening alleen gericht op de lobbyiest met veel geld wat dus ten koste gaat van de familie drijven, en geloof me dat doet me niet goed want het perspectief voor boer en de zogenaamde tegenstanders en ook de milieu organistaties in het algemeen of individueel is dan niet relaxt, en gewoon doodlopend. Je zult toch met zijn allen afspraken moeten gaan maken ipv een doodlopende weg te volgen.

 • no-profile-image

  broodje kaas

  Stöppelhaene is, politiek gezien, een Sallands feest van CDA-ers en LTO prominenten met een zeer hoog krentebroodgehalte. De gekozen "Sallandse boer" komt, hoe kan het anders, ook uit die kringen. (ook al was hij nog nooit van zijn leven op dit feest geweest!?)
  De krentebroodmannen zullen dan ook krokodillentranen huilen om het SP besluit.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Patrick begint de politiek te snappen.
  Zolang er nog geen besluit genomen is heeft het geen zin om mee te praten.
  Wanneer er een besluit is genomen heeft het geen zin meer om mee te praten.

 • no-profile-image

  dkbckisxxcdbbltjgaqfonlpuwaplg

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.